10 tips om een beter lichaam te krijgen

10 tips om een beter lichaam te krijgen

Dé Trend van nu en om het nieuwe jaar in te luiden, geef ik je tien tips om een beter lichaam te krijgen. Hoe moet je trainen? Wat moet je doen voor zo’n atletisch lichaam? Onderstaande tips helpen jou op weg naar een killerbody.

 

10 tips

  • Train met 100% intensiteit

Het lijkt er soms op dat de dames in de gym soms “bang” zijn om hard te trainen, bang om er mannelijk uit te gaan zien. Wees niet bang, dat zal echt niet gaan gebeuren. Zorg dat je begint met krachttraining en leer jezelf aan om iedere training, iedere set, keihard te trainen. Opbouw van spiermassa voor vrouwen is lastig, maar spiermassa zorgt er wel voor dat jouw lichaam gaat vormen.

  • Zorg dat je sterker wordt!

Je doel is niet om supersterk te worden, maar je moet wel iedere training duidelijk zien dat je kracht toeneemt. Zorg dat je iedere training bijhoudt met welke intensiteit je de oefening uitvoert en zorg dat hier een stijgende lijn in zit!

  • Een dieet met te weinig calorieën gaat je niet helpen!

Veel trainen en weinig calorieën gaan je lichaam niet mooier maken. Zeker wanneer je aan de slag gaat met krachttraining heeft je lichaam energie en voedingsstoffen nodig om het lichaam te kunnen “vormen”

  • Eindig je training met een metabole prikkel

Een metabole prikkel kan een interval zijn, maar ook cardio. Daardoor verbrand je weer extra calorieën en zal je vetpercentage dalen.

  • Hecht niet te veel waarde aan je gewicht

Het gaat erom hoe jij eruitziet en hoe jij je voelt. Het zou goed kunnen dat je vetmassa daalt, maar dat het gewicht op de weegschaal hetzelfde blijft. Zorg dat je om de 3-4 weken foto’s neemt om je voortgang te monitoren.

  • Om er goed uit te zien moet je gezond zijn!

De basis van een mooi lichaam is gezondheid. Heb jij veel stress, slaap je slecht, neemt je lichaam het voedsel niet goed op? Dit zijn allemaal tekenen dat je lichaam niet optimaal gezond is. Zorg dat eerst dit is opgelost. De fundering moet goed zijn voordat we kunnen gaan bouwen!

  • Jij herstelt sneller dan een man (geld alleen voor vrouwen)

Doordat vrouwen sneller herstellen is het belangrijk om spiergroepen meerdere malen per week te trainen. Benen en schouders zullen in sommige gevallen zelfs 3 keer per week getraind moeten worden voor maximaal resultaat.

  • Supplementen zijn wel belangrijk

Zeker wanneer je calorie inname lager wordt is het belangrijk om voldoende vitamines, mineralen en essentiële vetzuren (zoals omega 3 en 6) in te nemen.

  • Heb geduld en verwacht geen wonderen

De sleutel tot succes is consistentie. Zorg dat je voor een langere periode de juiste dingen blijft doen. Verwacht geen mega resultaten in 4 dagen. Zorg voor een duidelijk doel en maak hier een realistisch tijdsschema bij.

  • Zorg dat je lichaam kan herstellen

Slaap iedere nacht 7-8 uur en probeer stressvolle situaties zoveel mogelijk te vermeiden, eet iedere dag tenminste 3 kwalitatief goede maaltijden, drink tenminste 2,5 liter water per dag, eet iedere dag verschillende goede groentes. Breng in kaart wat je iedere dag eet; hoeveel gram eiwit, koolhydraten en vetten.

 

Ga ervoor en door deze tips te gebruiken zul je zien dat resultaat op je wacht. Hou vol en onthoud dat je kiest voor een leefstijl en niet voor een dieet.

 

Liefs,

Paula

 

No Comments

Post A Comment