5 tips voor een goede ochtendstart

5 tips voor een goede ochtendstart

k had laatst dus op Instagram gemeld dat ik probeer om wat meer een ochtendmens te worden. Sommige dagen gaat dit super, maar gewoonlijk blijf ik moe en suf ‘s ochtends… Hierom heb ik een paar tips opgezocht om ‘s ochtends fris wakker te worden en te blijven uiteraard! Ik ga ze uitproberen, doe jij mee?
1. Begin je ochtend met een glas water
Een glaasje water tussendoor vindt bijna iedereen wel smakelijk. Maar ook om je fit te voelen is water drinken erg belangrijk. Door het zuurstofgehalte in water blijf je opgewekt en kom je dus makkelijker de dag door. Bovendien houdt water je huid een stuk gezonder.
2. Hou voor het slapen gaan al rekening met het gebruiken van je mobiel of tablet !
Het licht van je smartphone of tablet kan jouw rustige nacht verstoren. Dat licht kan namelijk je slaapritme beïnvloeden, wat ervoor kan zorgen dat je moeilijker wakker wordt in de ochtend. Het slimste is dus om je smartphone of tablet wat eerder op de avond al aan de kant te leggen.
3. Begin de ochtend met een work-out
Het is bekend dat we ‘s ochtends de beste concentratie en de meeste energie hebben. Door ‘s ochtends te bewegen zorg je ervoor dat je deze energie gedurende de dag langer vasthoudt! Ga dus eens lekker hardlopen voordat je de deur uit moet. Het zal in het begin zwaar zijn, maar je krijgt er op de lange termijn veel energie voor terug! En daarbij verbrand je meer calorieën als je beweegt voordat je hebt ontbeten.
4.  Ochtendseks .. ja je leest het goed!
Voor de lucky ladies onder ons die elke ochtend wakker worden met een hete vent in bed, is de remedie tegen moeilijk opstaan: ochtendseks! Spring bovenop ?m of laat hem jou al kussend wakker maken. Zet de wekker een halfuurtje eerder en opstaan is geen issue meer.
5. Zorg dat licht je kamer in kan komen of koop een Wake-up lamp!
Zorg ervoor dat je raam genoeg licht doorlaat in de ochtend. Doe bijvoorbeeld niet je rolgordijn naar beneden, maar alleen de loshangende gordijnen voor het raam. Kun je juist niet slapen omdat er zo nog te veel licht binnenkomt? Dan kun je wel een Wake-up lamp uitproberen. Dit zorgt er namelijk voor dat je natuurlijk wakker wordt, zodat het minder moeilijk is om op te staan in de ochtend.
No Comments

Post A Comment