Zo motiveer je jezelf om weer naar de sportschool te gaan

Zo motiveer je jezelf om weer naar de sportschool te gaan

“Ik heb het druk, het is slecht weer, ik ben moe, het is te druk in de sportschool”. Allemaal smoesjes die we bedenken voor onszelf om niet naar de sportschool te gaan.

De waarheid is, dat je gewoon geen zin hebt. Natuurlijk is het niet erg om een keertje de sportschool over te slaan. Het wordt pas een probleem wanneer een keertje opeens 3 maanden lang is geworden. De drempel om dan nog een voet in de sportschool te zetten wordt alsmaar groter.

Dit kun je gemakkelijk voorkomen met behulp van deze 20 tips.

 1. Ga op tijd naar bed: vroeg naar bed toegaan zorgt ervoor dat jij uitgerust en energiek wakker wordt. Meer energie om te knallen in de sportschool.
 2. Ga vroeg naar de gym: Geen tijd meer na het werk? Altijd moe na het werk? Plan je workout s ’ochtends vroeg in. Niets dat nog tussen jou en je workout in kan staan.
 3. Zorg ervoor dat je sporttas altijd klaar en in het zicht ligt: Je wordt hierdoor eerder getriggerd om je tas te pakken en naar de sportschool toe te gaan.
 4. Trek je sportkleren thuis aan: Je hebt hiermee de eerste stap al gezet. De volgende stap, naar de sportschool gaan, wordt hiermee kleiner!
 5. Trek comfortabele sportkleding aan: het belang hiervan is vanzelfsprekend. Heb je geen comfortabele sportkleding, dan heb jij een goed excuus om eens lekker te gaan shoppen.
 6. Beloon jezelf: Beloon jezelf voor elke workout die je voltooid hebt.
 7. Plan een cheatmeal: Een cheatmeal is zoveel lekkerder wanneer je er hard voor gewerkt hebt!
 8. Doe mee aan een challenge: Daag jezelf uit om een bepaalde doelstelling binnen een bepaalde tijd te behalen.
 9. Hou je vooruitgang bij: Het bijhouden van een trainingslogboek geeft je inzicht in de vooruitgang die je gemaakt hebt. Elke training die je gedaan hebt, heeft hieraan bijgedragen. Des te meer reden om jouw workout van vandaag niet te skippen
 10. Denk na over je grootste motivatie om te gaan: Wat is de reden dat je je hebt ingeschreven bij je huidige sportschool? Is dit nog steeds je motivatie?
 11. Zet geen te ambitieuze doelstellingen: Een strakke buik in 7 dagen is voor de meesten niet realistisch. Laat deze ambitieuze doelstellingen los en focus op je daden in plaats van de uitkomst.
 12. Denk niet in uitersten: Als je een paar weken niet getraind hebt, is niet meteen alles voor niets geweest. Je vooruitgang is even stil komen te staan, maar dat kan jij vandaag nog recht zetten!
 13. Zet een heel laag doel voor de dag: Zeg tegen jezelf dat je 1 oefening gaat doen of maximaal 20 minuten gaat trainen. Op het moment dat je bezig bent, zie je dat het allemaal wel meevalt en doe je toch vaak net iets meer dan gepland.
 14. Maak er een beleving van: Stel een ultieme workout playlist op of zet een goed audioboek op je telefoon. Je training wordt zo stukken leuker.
 15. Gooi je training om: Begint je trainingsprogramma je tegen te zitten? Heb je er geen plezier meer in. Tijd om aan de slag te gaan met een fris en nieuwe trainingsprogramma.
 16. Doe mee aan een nieuwe les: Altijd maar diezelfde mensen tijdens de les? Altijd maar dezelfde oefeningen? Doe eens mee aan een nieuwe les.
 17. Ga samen met een gym buddy: Gedeelde smart is halve smart. Samen met een vriend of vriendin trainen maakt jouw bezoekje aan de sportschool stukken leuker.
 18. Neem een trainer: Een trainer kan je veel leren over alles wat je kunt doen binnen een sportschool. Ook nieuwe en leukere manieren van trainen. Give it a try!
 19. Leg contact met het personeel: Stel je eens voor bij het personeel. Vertel wat over je doelstelling en waar je tegenaan loopt. Misschien dat ze je op weg kunnen helpen binnen jouw sportcentrum.
 20. Ga naar een gym die je leuk vindt: Ga je met tegenzin naar jouw sportschool toe? Is het personeel niet behulpzaam? Tijd om te wisselen van sportschool. Een nieuwe plek waar je gemotiveerd kunt trainen.
No Comments

Post A Comment