Berberis bessen en acne

Berberis bes

Berberis bessen en acne

Wat is de berberis bes?

De naam: berberis, komt door zijn afkomst. Deze bes komt uit de Afrikaanse Sahara, ook wel het land van de Berbers genoemd.De berberis is een struik met doornen van maximaal vier meter hoog. De bessen zijn heel erg zuur en hebben een hoog gehalte aan vitamine C. Een andere naam voor de berberis bes is dan ook de zuurbes! Deze zure smaak maakt de bes niet heel aantrekkelijk om hem te eten, maar toch wordt de bes in vaak in de keuken verwerkt! Ze noemen de bes ook wel de vervanger van de citroen

Waarom schrijf ik nou een heel artikel over de Berberis bes?

Ik heb nooit heel veel last gehad van acne, tot dat ik meer eiwitten moest gaan eten voor mijn sport. Ik merk dat mijn huid erg snel reageert op veranderingen van mij voeding en ging op onderzoek uit wat ik hier tegen kon doen. En zo kwam ik onder andere dus op deze bes uit! Ik zal vaker schrijven over persoonlijke ontdekkingen of wetenschappelijke onderzoeken die ik gelezen heb en interessant zullen zijn voor jullie.

Hoe zit het met onderzoeken hierna?

Antioxidanten lijken acne-klachten te kunnen verminderen, maar er is helaas nog weinig onderzoek naar gedaan. Wel werd er een veelbelovende, kleine studie verricht naar de zogenaamde berberis of zuurbes. Patiënten die 4 weken lang iedere dag het equivalent namen van slechts 6 gram besjes (verstopt in een capsule), bleken 44% minder acne te hebben dan de controlegroep die een neppil kreeg. Een super resultaat dus en  wat mij betreft het proberen waard !

Zitten er bijwerkingen aan deze bes?

Nee

Hoe eet ik ze?

Ik doe in de ochtend een thee lepel in mijn havermout en als ik wil nog in een andere maaltijd door de dag heen.

Waar te krijgen?

Je kunt het beste even op internet zoeken naar berberis bes en hoogstwaarschijnlijk kom je op ecomarkt uit !

No Comments

Post A Comment