Eindelijk van die laatste vetjes afkomen

Eindelijk van die laatste vetjes afkomen

*DING DING*

Gaat er wat bij je rinkelen bij het lezen van de titel? Je kent het misschien wel. Je traint kei en keihard, je voeding is op een level en het lukt maar niet om van je laatste beetje vet af te komen. Lokaal vet verbranden? Nope, impossible. Er moeten heel veel dingen kloppen in je lichaam om jouw killerbody te creeeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn : Mentale gesteldheid, Voeding, Hormonen en uiteraard of jij alles uit je training haalt wat er in zit?

Een paar heftige workouts gaan die hardnekkige vetjes dus echt niet voor je wegvagen. Maar goed, waar begin je dan?

Stress

Oké, stress vermijden is voor de gemiddelde persoon met een 9 tot 5 baan en drukke weekenden onmogelijk. Maaaar relaxen is wel een belangrijke factor als je graag vet wilt verbanden. Probeer te kijken naar welke stressfactoren er bij jou voorkomen en probeer deze situaties te tackelen of zelfs te voorkomen.

Te weinig slaap is ook een veel voorkomende grote factor. Zorg dat je minstens elke avond aan 8 uur slaap komt en probeer alcohol te meiden. Dit kan ervoor zorgen dat je minder diep slaapt. Een tekort aan slaap kan er ook weer voor zorgen dat jij de volgende dag meer honger hebt, je lichaam moet toch ergens de energie vandaan halen! Houd je gewoon even netjes aan je protocol, drink geen alcohol want dit kan jouw vethuishouding behoorlijk in de war schoppen.

Trainingen

Keihard trainen is goed, begrijp me niet verkeerd. Te hard trainen kan ook zorgen dat je lichaam niet genoeg rust heeft en daardoor stresshormonen aan gaat maken. Ik heb ook altijd geleerd dat overal waar te voor staat sowieso nooit in je voordeel zal werken, behalve te veel geld. Daar is niet over te twijfelen. Maar, door te hard te trainen werkt het eigenlijk allemaal weer averechts. Probeer veel diversiteit in je schema’s te houden en laat je lichaam herstellen van je killer workouts.

Train je alleen in de sportschool? Zoek dan af en toe eens iemand op die met je mee kan gaan. Of als je de mogelijkheid hebt, benader dan een personal trainer die je eens kan wijzen op je oefeningen. Weer even een stapje in de juiste richting kan geen kwaad.

Voeding

”80% procent van je ‘droogheid’ wordt bepaald door je voedselinname, en slechts 20% door je workouts.” – Women’s Health

&

Wees vooral niet te bang om koolhydraten te eten. Deze hebben je lichaam nodig voor energie tijdens je training en ook om weer te herstellen. Eet daarbij dan wel de langzame koolhydraten. Voorbeeld : Zoete aardappelen, havermout.

Blijf ook gewoon je krachttraining doen in combinatie met cardio, sluit je training bijvoorbeeld af met een goede metabole prikkel. Zoals : 3×20 Slamballs, Tabata : Kettlebell Swing…

 

Conclusie : Zo lees je maar, de juiste combinatie en toepassing van al deze factoren en dan komt die sixpack van je d’r aan hoor!

 

 

Liefs,

Paula

No Comments

Post A Comment