Help! Ik heb geen motivatie meer

Help! Ik heb geen motivatie meer

I understand.. Soms is het gewoon echt even ***!

Motivatie. Het is en blijft een dingetje waar je soms tegenaan kan lopen.
Je wilt wel, maar het lukt niet. Je wilt gezond eten, maar de volgende minuut ben je alweer een lekker broodje grill worst met mayo aan het wegwerken.

Gezond eten en een patroon vinden in je sporten is nou eenmaal niet altijd leuk.
Zelf neem ik me altijd voor 4 tot 5 weken strak op mijn voeding te letten en 4 dagen in de week te trainen.
En daarna een weekje gewoon ”normaal” te doen, dus bijvoorbeeld : een wijntje bij het eten, en extra schepje rijst als ik daar zin in heb, of een avondje naar de kroeg en mezelf even laten gaan. Ik ben namelijk geen voorstander van een constant dieet volgen, daar word naar mijn weten ook echt niemand gelukkig van toch? Dieet, blegh wat een stom woord is het ook.

Ik ben meer een voorstander van balans vinden in je voeding en ervoor zorgen dat je sporten, werken en allerlei andere leuke dingen makkelijk kan combineren. Maar eenmaal even een weekje gecheat betekent ook dat je daarna weer even een schop onder je hol nodig hebt om jezelf weer te herpakken en te knallen. Dat is niet altijd even makkelijk, want weer even veel koolhydraatjes of suikertjes gegeten en je bent gelijk weer verslaafd.

Het herpakken moet je toch echt zelf doen, daarom geef ik je in de blog wat tips!

Tip 1 : Just do it!

Zet het in je agenda desnoods, ga op zondagavond mealpreppen, laat je niet afleiden door andere onbelangrijke dingen en maak het prioriteit dat jij gewoon weer lekker gaat beginnen aan een nieuwe fase.

Tip 2 : Kies een datum of dag.

Wij houden nou gewoon eenmaal van uitstellen, take it or leave it. Mij helpt het vaak goed als ik bijvoorbeeld een Maandag kies als dag om weer te gaan beginnen, in het weekend is het vaak lastig omdat je meer tijd hebt om over voeding etc. na te denken en om leuke dingen te gaan doen waarbij zo nu en dan ook een borrelhapje of iets om de hoek komt kijken. Maandag ga je weer lekker naar je werk en word je zo afgeleid. Believe me, zit je er eenmaal weer in dan blijf je er ook in!

Tip 3 : Herinner jezelf aan je doel!

Wil jij een sixpack? Gebruik een foto van een chickie met een sixpack als achtergrond. Het kan je echt een steuntje in je rug geven. Voorbeeld : Ik werk veel met social media, ik zie op Instagram de hele dag afgetrainde lichamen voorbijkomen. Dat motiveert mij nog meer om vol te houden. Klinkt stom, maar het helpt mij wel!

Tip 4 : Blijf niet te lang zoeken naar motivatie

Hoe meer je erover nadenkt, des te moeilijker word het voor jou om het vol te houden. Doe gewoon lekker je ding en voor je het weet zijn die 4 a 5 weken zo voorbij. Leer jezelf aan dat het een gewoonte is, dan komt het echt wel goed met je. Tenslotte.. na 4/5 weken kan jij gewoon weer even los. Geen man overboord dus!

Tip 5 : Take it slow

I know it’s hard en met de social media van tegenwoordig streven we allemaal naar het perfecte lichaam. Maar wat ik vooral in het afgelopen 1,5 jaar heb geleerd is dat je het rustig aan moet doen. Je valt niet zomaar even 10 kilo af. Geef je lichaam de tijd om te wennen en geef je lichaam en koppie vooral de tijd om oude gewoontes af te leren. De mist in gegaan? Niet erg, maar zorg wel dat je jezelf weer herpakt. Dan komt het vanzelf wel goed met je!

 

Zie ik je volgende week weer terug?

 

Liefs,

Paula

No Comments

Post A Comment