Stronger single

Stronger single

Even iets heel anders, maar toch wil ik het opschrijven, delen en zeggen. Tegenwoordig gebeurd er heel veel rond om het fenomeen daten & een partner. We moeten een soulmate hebben om gelukkig te zijn. We moeten een perfect picture creëren en daar hoort nou eenmaal een partner in. Maar wat als dit niet waar is? Wat als we best de wereld in ons eentje kunnen veroveren? Ik ben nu al een aantal jaar single en ik krijg regelmatig de vraag hoezo?
Hoezo? Ten eerste, kijk om je heen, de relaties tegenwoordig missen voor mij de waarde en normen. Vreemdgaan en meer om de buitenwereld geven is dagelijks van de orde. Wil ik zo een relatie? Een relatie die meer energie van mij gaat vragen dan dat het me waard is?
Ik weet dat ik mezelf namelijk compleet kan verliezen in de liefde, ik heb alles voor degene over waarvan ik hou. Achteraf leer ik hier elke keer wat meer van, over mijzelf en over de manier waarop ik een relatie wil aangaan.
” De relaties tegenwoordig missen voor mij de waarde en normen.”
Naast dit ben ik van mening dat we eerst alleen gelukkig moeten zijn. We moeten niet afhankelijk zijn van een partner. Nee, ik wil op mijn eigen benen kunnen staan en ik verlang dit ook van mijn partner. Is dit teveel verwacht? Ik denk het niet. Zeker als je nog een heel leven bij elkaar wilt zijn, moet je de waarde van je eigen leven kennen.
”Ik was ook erg bang om er alleen te zijn.”
Ik ben vorig jaar voor het eerst helemaal alleen op vakantie gegaan naar Portugal. Ik had het nodig maar was ook erg bang om er alleen te zijn. Niet eens door de dag heen, maar je gaat alleen naar een restaurant en dan zit je daar, alleen, aan een tafeltje. Maar dit heeft mij de leukste momenten opgeleverd. Je spreekt mensen die anders nooit een woord tegen je zouden zeggen, je hoort verhalen van mensen die je niet kent, ziet door hun plekken die je niet kende. Dit heeft me heel erg geholpen om, alleen, sterker in mijn schoenen te staan. Uiteraard kunnen we niet allemaal even naar het buitenland, maar maak in je eentje deze momenten in je stad of land. Ga eens alleen uitwaaien op het strand en voel het leven! Neem het hef in eigen handen en creëer zelf momenten.
‘Geniet volledig van alle momenten en gebeurtenissen.”
Wees dus niet getreurd om alleen te zijn. Geniet volledig van alle momenten en gebeurtenissen. Zie de wereld door je eigen ogen en ga voor je eigen goals. Ga erop uit, zie de wereld. Ontmoet mensen, lach en have fun! De ware zul je vanzelf wel tegen komen!
No Comments

Post A Comment