Tips en tricks voor schoenen in de sportschool

Tips en tricks voor schoenen in de sportschool

Misschien is het jou ook opgevallen; nu er weer een aantal warme dagen zijn geweest is iedereen als een gek aan het sporten geslagen. Ik geef ze geen ongelijk. Nu is dé tijd aangebroken om te beginnen met werken aan je summer body. Sommigen houden van hardlopen, anderen van boksen. Ikzelf sta het liefste in de gym. Fitness is al een aantal jaren een groot deel van mijn leven, al was dat niet zonder vallen en opstaan. Een van de meest wijze lessen die ik geleerd heb is: ga niet naar de gym zonder goede schoenen.

Je schoenen kunnen je workout maken of breken. Een veel voorkomende fout is het kopen van gympen alleen omdat ze er goed uit zien. Natuurlijk is het leuk als je outfit helemaal matcht. Toch raad ik je aan om je eerst goed te verdiepen in wat voor verschillende fitness schoenen er zijn. Vraag wat rond of lees je in. Bedenk je wat voor type oefeningen je het meeste doet en wat jouw voeten het beste kunnen gebruiken tijdens deze oefeningen.

Een groot onderdeel van fitness is krachttraining. Tijdens zo’n workout krijgt je lichaam heel wat te verduren.  Zorg er dus voor dat je niet op bijvoorbeeld hardloopschoenen traint. Bij het hardlopen heb je shock-demping nodig en dat vraagt om een dikke zool. Voor krachttraining is het belangrijk dat je het gewicht dat je lichaam draagt naar de grond wordt geleid. Dat gaat het beste met schoenen met een dunnere zool en een strakke fit. Op die manier heb je meer controle over je stabiliteit en kun je de oefening het netter en makkelijker uitvoeren.

De Nike Metcon is een perfecte kandidaat. Deze schoen is erg geschikt voor cross-fit en heeft zelfs features speciaal voor touwklimmen. De fit is erg fijn en strak. De Metcon heeft als leuke bijkomstigheid dat het model heel stijlvol is. Nike is niet voor niets een van de meest succesvolle sportmerken van de wereld. Is Nike niet helemaal jouw ding? Ga dan voor de Reebok Crossfit Nano 8.0. Deze schoen is een uitstekende ondersteuning tijdens het sporten en ook geschikt voor wanneer je meer met apparaten werkt, zoals de leg-press en de cross-trainer.

Ga voor jezelf na welke oefeningen jij het meeste doet en welk merk het beste bij jou past. Nogmaals, ga niet voor de looks. Ga echt voor de functionaliteit van de schoen! Dan weet ik zeker dat je in no time het beste resultaat krijgt.

 

No Comments

Post A Comment