Vreetbuien, hoe ga je er mee om?

Vreetbuien, hoe ga je er mee om?

Mensen denken altijd dat ik me nooit eens vergrijp aan ‘slecht eten”. Maar wees niet getreurd, ook ik vreet me ook wel eens rond!┬áHet ideale beeld van altijd maar aan je schema houden, kan je op sommige dagen ver onder de bank schuiven. Maar ik heb geaccepteerd dat dit ook bij het leven hoort. We kunnen niet elke dag streng zijn en onszelf van alles verbieden, nee we moeten een balans zoeken tussen de gezonde en ongezondere producten. Maar dat je soms de plank helemaal mis slaat hoort er ook bij. Dat je dit niet op social media ziet is omdat men daar het perfecte plaatje in stand wilt houden, wat dus vaak maar 1 kant van het verhaal is. Maar waarschijnlijk hebben jouw grote idolen soms ook hun momentjes of daagjes dat ze zich vol zullen stoppen met alles wat er te vinden valt.

Maar hoe kan je hier nou het beste mee om gaan?

Ga vooral niet nog meer stressen! Hierdoor zul je juist doorgaan met eten en komt het ‘ach fack het allemaal’ zinnetje in je op. Nee, je hebt niet je leven verpest, nee niemand gaat er dood aan en nee je bent nog hartstikke fit. Pak je motivatie weer op en drink vooral veel water, hierdoor ga je sneller vol zitten! Neem je momentje en ga hierna gewoon weer terug naar clean eten, maar een low carb meal voor erna en zorg dat je eten morgen weer on point is!

Mindset

Maar het gaat vooral om je mindset die je moet aanpassen. Als jij je rot gaat voelen en denken dat je je hele schema hebt verpest, is de kans groot dat je geen zin meer hebt om te trainen en ook geen zin meer hebt om je schema op te pakken, wat weer uitkomt in nog meer vreten. Neem dat momentje, geniet van alles wat je hebt weggestopt en pak jezelf hierna weer op. Het is menselijk en hoort er nou eenmaal bij. Zorg natuurlijk wel dat dit niet dagelijks gebeurd. Dan wordt het een ander verhaal.

Conclusie

Zo een momentje van ongepland ingeven is dus helemaal niet zo erg, mits het niet dagelijks is. Zorg ervoor dat je jezelf vooral weer oppakt en met nieuwe moed en een soort van ‘nieuwe start’ de volgende dag begint. Ga je niet schuldig voelen, het is volkomen menselijk en iedereen heeft wel eens zulke momenten!

 

Kuss,

Paula

No Comments

Post A Comment