Tailleband; feit of fabel?

Tailleband; feit of fabel?

Tegenwoordig zie je ze overal: de korset band, taille band of hoe je het dan ook wilt noemen. Maar hoe werkt dit nou precies en werkt het ook daadwerkelijk?

Ik heb het zelf weleens geprobeerd en heb ook verschillende soorten thuis liggen. Denk hierbij aan volledig latex (totaal niet meer kunnen bewegen of ademen) of eentje van elastiek (met bewegingsruimte maar een mindere werking). Maar of ik ze draag? Nee, niet echt. Why? Ze zitten klote, als ik het even heel eerlijk mag zeggen.

Maar hoe werkt het nou eigenlijk?

De manier waarop de band werkt komt eigenlijk uit de tijd dat men een korset droeg. Je moet deze band zo een 8 uur per dag dragen (dagelijks) en dit zorgt dus voor een bepaalde, heftige, druk op je taille en alle andere organen. Door deze druk constant en dagelijks te hebben, zul je je spieren, maar dus ook je organen in een niet menselijke vorm drukken. Hierdoor krijg je een taille omtrek die kleiner is dan je eigen omtrek. Maar dit is dus mega slecht voor je en echt niet gezond.

En zit het lekker?

Nee, totaal niet. Je kan niet zitten omdat de randen ergens wel in je huid steken. Je kan niet goed ademen omdat er een constante druk op je organen zit. En eten is dus ook not doneā€¦

Mijn conslusie:

Draag deze banden niet. Wellicht, na weken deze band dagelijks 8 uur te hebben gedragen zul je een kleinere taille krijgen, maar niet op een gezonde manier. Je bent zoals je bent, mooi en prachtig, met of zonder zo een innieminie taille.

 

Liefs,

Paula

No Comments

Post A Comment