De 2 meest gemaakte fouten bij het aankomen in spiermassa

De 2 meest gemaakte fouten bij het aankomen in spiermassa

Er is zoveel te lezen en er wordt zoveel gezegd…

Tegenwoordig zijn er zoveel tips te vinden als het gaat om aan komen in spiermassa. Ieder mens is anders, elk lichaam dus ook.

Het is lastig om te beginnen met een plan, zeker als er zoveel wordt verteld en je op die manier niet meer weet wat nou het beste voor jou persoonlijk is.

Het aankomen is geen rocket science… Als je al een aantal stappen aanhoudt kun je snel resultaat zien, in deze blog lees je over de 2 veelgemaakte fouten…

Fout #1: Te veel verschillende oefeningen doen

Je vrienden heb je vast vertelt dat je leg curls, calf raises, pull overs en al die andere machine oefeningen moet doen. Voor een gedeelte zijn deze oefeningen namelijk zinloos als je aan wilt komen. Er zijn maar een paar oefeningen die er echt toe doen.

Vergeet even het ”gewone” en focus je op de paar oefeningen die echt het verschil gaan maken.

Op deze manier zorg je er namelijk voor  dat je energie bespaart voor de echt belangrijke oefeningen. En je het verspillen van energie aan de meerdere oefeningen uit de weg ruimt die toch al niet echt het verschil maakten.

Wat zijn dan die zogeheten belangrijke oefeningen?

Oefeningen die zoveel mogelijk spiervezels aanpakken, zoals : Lunges, Squats, en Deadlifts. Er zijn er nog vele meer. Vrije gewicht trainingen zijn hier vaak beste workouts voor.

Dit hangt echter wel veel van de persoon af, een beginner zal eerst andere oefeningen krijgen. Maar de regelmatige sporter kan van deze tips zeker wat opsteken.

Fout #2 : Eating like a bodybuilder

Begrijp het niet verkeerd, het volgen van een voedingsplan is heel belangrijk. Zonder zou je weinig tot geen spierweefsel kunnen bouwen. Het hoeft alleen niet in de grote porties zoals de meesten bodybuilders dat doen. Eet echter wel meer calorieën dan je verbrand op een dag.

Wat zijn dan de beste bronnen?

Voeding zoals : noten, zaden, vis en eieren.
Onthoudt dat +/- 50 gram voor een maaltijdje meer dan genoeg is zolang je dit vaak genoeg over de dag verspreid. Regelmatig eiwitrijk eten zorgt ervoor dat je lichaam spier opbouwend kan blijven.

Reken uit wat het beste is voor jou door middel van deze sommen :

Eiwitten -> Lichaamsgewicht x 1,5 (bijv. 75 Kg x 1.5 = 112.5 gram eiwitten per dag)

Vetten -> Maximaal 40% van je voeding op een dag, bij overgewicht maximaal 35%

Koolhydraten -> Bijv. Caloriebehoefte van 1500 kcl = 1500 x 10% = 150 : 4 = 37.5 gram koolhydraten per dag.
De 10% is voor personen die willen afvallen, 20% als je gelijdelijk zou willen afvallen en 30% als je een gezond eetpatroon zou hanteren.

Het eten van simpel voedsel en uitvoeren van vrije gewicht trainingen is de sleutel naar het opbouwen van je spiermassa.

 

Kom je er niet uit? Je kan je vraag altijd stellen via het contactformulier

 

Liefs,

Paula

No Comments

Post A Comment