HELP! Ik val niet af: 3 mogelijke oorzaken

Weegschaal

HELP! Ik val niet af: 3 mogelijke oorzaken

Ben je bezig met afvallen, maar wil de weegschaal maar geen lager gewicht aangeven?

Dit kan verschillende oorzaken hebben.

  1. Je krijg ongemerkt meer calorieën binnen.

Het kan heel goed dat je meer binnenkrijgt dan dat je zelf door hebt. Veel mensen vergeten bijvoorbeeld mee te rekenen dat de olie of boter waar je in bakt, ook calorieën bevat! Heb je daarnaast ook erg in dat dropje dat je even snel in je mond stopte? Of het extra stukje kaas dat je op at tijdens het maken van je lunch? Ook drinken kan veel calorieën bevatten, denk bijvoorbeeld aan een cappuccino of een glaasje sinaasappelsap. Het klinkt misschien als muggenzifterij, maar aan het eind van de week heb je toch echt een stuk meer calorieën binnen gekregen!

Wees dus bewust van wat je in je mond stopt gedurende dag! Als je er geen erg in hebt, geniet je er waarschijnlijk ook niet van.

  1. Je compenseert na het sporten.

Dit is echt een grote valkuil! Je hebt super hard gesport, je komt thuis en beloont jezelf met iets lekkers. Tuurlijk mag je dit af en toe wel doen, maar als je dit elke keer doet zal je waarschijnlijk niet afvallen! Ook gebeurt het erg vaak dat mensen minder gaan bewegen als ze hard gesport hebben. Ze gaan bijvoorbeeld met de auto naar de supermarkt in plaats van met de fiets, want ja ‘ik heb al hard gesport’ en nemen op het werk de lift, want ja spierpijn.. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je minder hebt bewogen dat je normaal gesproken zou doen en dus ook minder calorieën verbrand!

  1. Je wilt te veel.

Ook stress is éen van de grootste oorzaken voor het niet afvallen. Door stress komen er hormonen vrij die je gewichtsverlies beïnvloeden. Daarnaast kan stress er voor zorgen dat je slecht slaapt en ook dat heeft invloed op het afvallen.

Maak je dus niet teveel druk. Ga stapje voor stapje te werk en maak je niet druk als het even niet gaat zoals je wilt!

Side note:

Sowieso zegt je gewicht niet alles! Staar je daarom niet blind op het cijfertje op de weegschaal. Focus op je gezondheid en maak eventueel foto’s, meet jezelf met een meetlint of laat een vetpercentage meting doen. Er zijn zoveel factoren die invloed hebben op je gewicht dat dit niet je enige progressiemeting zou moeten zijn.

Liefs,

Paula

No Comments

Post A Comment